Het verhaal van Bunzlau Castle

Bunzlau Castle staat synoniem voor thuis zijn, met vrienden, familie, met je gezin. Gewone en speciale momenten vier je met je eigen Bunzlau Castle collectie, die je in de loop van jaren verzameld hebt, helemaal naar je eigen smaak.

Bunzlau Castle is een van de kwaliteitsmerken van Clip Quality Brands. Dit familiebedrijf is opgericht in 1984 en gevestigd in Nijkerk.

Authentiek productieproces

Sinds de start van Bunzlau Castle heeft keramiek altijd een belangrijke rol gespeeld. Samen met onze partner Ceramika Artystyczna Bolesławiec ontwikkelen we servies van de hoogste kwaliteit. Zij hebben al meer dan 200 jaar ervaring in het ontwerp en de productie van prachtig, hand gestempeld, kwaliteits keramiek. Alle grondstoffen die nodig zijn voor de productie komen uit de omgeving. Er worden wel zeven verschillende kleisoorten gebruikt en de verf is gemaakt op basis van natuurlijke materialen. Het servies is tijdloos, oersterk en geschikt voor gebruik in de vaatwasser, magnetron en de oven. Hierdoor is het ook perfect voor gebruik in de horeca.

Collecties

De huidige collectie bestaat uit maar liefst 40 verschillende decors. Deze decors worden met veel aandacht uitgezocht. Alle decors worden met de hand gestempeld en zijn perfect om met elkaar te mixen en te matchen. Zo creëer je helemaal je eigen unieke collectie. Ga je voor de fleurige bloemetjes of voor een grafische print, er zit altijd wel wat tussen wat jij mooi vindt. Door de kenmerkende blauwe rand kan je eindeloos combineren en past al het servies bij elkaar.

Eerlijk en duurzaam geproduceerd

Naast onze keramiek collectie ontwerpen en produceren we ook textiel, glaswerk, bestek en woonaccessoires. Dit doen we met partners uit onder andere Portugal en Italië, veelal familiebedrijven, gedreven om met veel zorg producten te maken van de hoogste kwaliteit. Niet alleen met zorg voor het product, maar ook met aandacht voor hun medewerkers. De keuze om in Europa te produceren is niet altijd een makkelijke keuze geweest, maar deze is wel heel bewust gemaakt. Alleen de beste kwaliteit is goed genoeg. Alle werknemers voldoen aan Europese richtlijnen, ontvangen een goed salaris en werken onder goede werkomstandigheden. Het Bunzlau Castle textiel is OCS gecertificeerd.

Een warm welkom

Bunzlau Castle helpt je bij het creëren van jouw thuisgevoel. De glazen die je kiest en de combinatie van mokken, borden en handdoeken in je kast zeggen iets over wie jij bent. Het uitgebreide assortiment van Bunzlau Castle geeft je alle ruimte om precies de sfeer neer te zetten waar jij van houdt. Jouw decors, jouw kleuren en jouw combinaties. Producten van de hoogste kwaliteit. Omdat het jouw thuis is.

 

Bunzlau Castle productieproces